Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zuzana Kocumová/Změna - Nedělejme z toho politiku!

Římánek Jiří

Změna

  • 03. 03. 2017 11:54
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Pavel Marek se v loňském roce stal členem a letos předsedou představenstva Krajské nemocnice Liberec. Krátce poté byl dosazen i do pozice předsedy představenstva a generálního ředitele českolipské nemocnice. To vše bez výběrového řízení a bez předchozí zkušenosti ve zdravotnictví.

Jde o porušení principu obsazování představenstev a managementu transparentně. Tento princip je obsažen i v programovém prohlášení krajské koalice pod vedením Starostů: „Pozice ve vedení obchodních společností s majetkovou účastí kraje budou obsazovány na základě výběrových řízení odborníky.

Pavel Marek vystoupil 28. února na jednání zastupitelstva Libereckého kraje. Ve svém projevu použil řadu frází a argumentačních faulů, ovšem většinu otázek ponechal bez odpovědí. A to i otázku zásadní – s jakou vizí do vedení obou společností vstupuje. Místo konkrétní odpovědi Ing. Marek požádal o sto dnů hájení. Paradoxní je, že pan Marek v představenstvu Krajské nemocnice Liberec zasedá už 300 dnů a od počátku ho hejtman prosazuje do čela představenstva. Stejně tak Ing. Marek nechal bez odpovědi i další konkrétní otázku – co za téměř rok působení v KNL pro tuto nemocnici udělal.

Paradoxní je, že se Pavel Marek zaštiťoval shodou akcionářů na jeho dosazení do KNL. Přímo ze zápisů dozorčí rady je přitom jasné, že zástupci města Liberec zásadně protestovali proti jeho dosazení do představenstva už na jaře, kdy požadovali naopak dovolení ekonomické ředitelky.

Místo odpovědí stále častěji padala věta: ‚Nedělejme z toho politiku‘. Jedním dechem ale pan Marek prohlašoval, že dostal mandát od koalice vedené Starosty. Tím jen zdůraznil své problematické politické dosazení i krytí od svého přítele, hejtmana, které nahradilo běžné procesy výběru do vedoucích pozic.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky