Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

PhDr. Hana Maierová/SLK - Nový program na podporu rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji

Knopová Kateřina

SLK

  • 12. 04. 2017 13:20
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Krajské zastupitelstvo schválilo na svém zasedání 28. března v rámci Dotačního fondu nový program  "Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji". Doposud byly formou individuálních dotací podporovány aktivity destinačních managementů čtyř turistických regionů v celkovém objemu 1,5 mil. korun. Nyní budou tímto novým programem podpořeny projekty z oblasti prezentace tradičních řemesel, a to především formou zážitkové turistiky, dále marketingové projekty v turistických regionech a oblastech a v neposlední řadě bude podpořena činnost informačních center. Na tyto tři dotační tituly bylo vyčleněno 2,5 mil. korun.
Garantem tohoto programu je odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Zároveň věnoval vytvoření podmínek a pravidel hodnocení velkou pozornost Výbor cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje na několika svých jednáních. Přesto předpokládáme, že teprve první ročník přinese poznatky, které možná povedou v budoucnu k úpravám pravidel. Zvláště s netrpělivostí očekáváme projekty prezentující tradiční řemesla. Tam bychom si nové aktivity zvláště přáli. Vždyť v této oblasti se má náš kraj čím pochlubit a návštěvníky zaujmout.
Členové výboru se také aktivně podílejí na hodnocení předložených žádostí všech programů, které odbor administruje, tedy na podporu kulturních aktivit i v oblasti památkové péče. Jsou to hodiny náročné a zodpovědné práce. Radostná je ale skutečnost, že v letošním roce byl vyčleněn dvojnásobný objem financí než v předchozích letech. Podpora kvalitních projektů bude bezesporu ku prospěchu našeho kraje.

 


PhDr. Hana Maierová, předsedkyně Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého údaje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky