Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jiří Löffelmann/SLK - Kraj vyhlásil granty na podporu životního prostředí

Knopová Kateřina

SLK

  • 17. 05. 2017 14:52
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Kraj vyhlásil granty na podporu životního prostředí
Na zakládání a ošetřování krajinářsky významné zeleně, praktická opatření k ochraně živočichů a rostlin, péči o biotopy, činnost stanic pro handicapované živočichy a útulků pro opuštěná zvířata, ale i údržbu a obnovu drobných památek v krajině. Na tyto činnosti jsou určeny dotace z programu 8.2 Podpora ochrany přírody a krajiny Dotačního fondu Libereckého kraje.
Prioritní oblastí podpory je pro letošní rok údržba a obnova drobných památek v krajině. Dotace mohou být využity na údržbu a obnovu různých křížků, božích muk, výklenkových kapliček, pomníčků, drobných zvoniček, soch svatých a podobně. Těch máme v našem krásném kraji nepřeberné množství. O finanční příspěvek je možné žádat rovněž na zakládání mokřadů, což je po zákonné úpravě výrazně jednodušší.
V rámci různorodého programu bude rozdělena rekordní suma v celé historii Libereckého kraje - celkem 3.195.000 Kč. Na jeden projekt může žadatel získat až 150.000,00 Kč. Dotace jsou poskytovány až do 70 % způsobilých výdajů projektu. Ty mohou být z období od 1. ledna 2017 do 30. září 2018. Příjem žádostí probíhá od 2. do 31. května 2017. Návrhy projektů doporučuji vždy konzultovat s příslušnými pracovníky krajského úřadu.    
Bližší informace k programům jsou k dispozici na internetových stránkách www.dotace.kraj-lbc.cz. Tato nová součást webu Libereckého kraje má za cíl usnadnit orientaci v celém procesu administrace dotací z krajského rozpočtu.  


Jiří Löffelmann, člen rady kraje zodpovědný za resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky