Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Eva Burešová/SLK - Informace z nemocnice s poliklinikou v České Lípě

Knopová Kateřina

SLK

  • 28. 02. 2017 08:40
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

V návaznosti na výsledky krajských voleb došlo k výměně členů dozorčí rady Nemocnice s poliklinikou v České Lípě (dále jen NsP ČL). Výměna proběhla pouze v řadách zástupců zřizovatele, tedy Libereckého kraje. Nová dozorčí rada považuje za důležité v první řadě nastartovat spolupráci mezi Českolipskou a Libereckou nemocnicí a to ať v oblasti šetření finančních prostředků společnými nákupy, tak i vzájemnou výpomocí a koordinací lékařské péče.

Celorepublikově je problém s dostatkem kvalitních lékařů a zdravotních sester, o to více je to náročnější pro nemocnice regionálního charakteru, i přesto, že se jedná o 120tis obyvatel, nemůžeme poskytnout tak atraktivní nabídky jako mohou např. fakultní nemocnice. I přesto je nezbytné zajistit kvalitní a rychle dostupnou péči ve všech oblastech.

Dalším důležitým krokem je poskytnout dobré podmínky pro zaměstnance, od lékařů, sester, pečovatelek, až po uklízečky. Neboť ti všichni zpříjemňují či znepříjemňují pobyt pacienta v nemocnici. Spokojený zaměstnanec rovná se spokojený klient.

Do Českolipské nemocnice se v posledních letech podařilo hodně investovat, ať již díky dotacím, tak díky rozpočtu Libereckého kraje. I pro další roky Liberecký kraj přislíbil ročně do nemocnice přispívat 30 mil na investice. K tomu je ale potřeba vytvořit smysluplný a reálný plán investic , v kterém budou vyvážené potřeby a sdružené finanční prostředky (NsP ČL, Libereckého kraje a dotací)

První změnou, která by měla vést, k dosažení výše uvedených cílů jsou personální změny v managementu. Dozorčí rada jmenovala nové představenstvo složené především z řad lékařů, doplněné dvěma manažery mající zkušenosti s řízením soukromých firem. Jedním z nich je též Pavel Marek, který je současně předsedou představenstva a dočasně pověřen řízením nemocnice. V následujících týdnech mimo jiného má za úkol připravit podklady pro audit NsP ČL, pro investice následujících let, vč. financování a především stabilizovat nemocnici v oblasti personální.

Eva Burešová, předsedkyně dozorčí rady NsP ČL

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky