Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Josef Šedlbauer/Změna – K návrhu na odvolání pana Vařila.

Josef Šedlbauer

Změna

  • 28. 06. 2017 12:26
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Pan Vařil nemá a ani neměl být členem dopravního výboru, protože je vzhledem ke svému lobbingu za firmu BusLine ve stálém a navíc veřejně nepojmenovaném střetu zájmů.

Souhlasím s hejtmanem Půtou v tom, že pan Vařil používá nepřijatelné metody, které jdou za hranu osobní dehonestace jeho oponentů. Hejtman není prvním, kdo tomu byl vystaven.

Odvolávat pana Vařila z dopravního výboru kvůli tomu, že se hejtman cítí dotčen jeho výroky, však považuji za nepřijatelné. Jde o politicky nominovanou pozici a jeho nominace je odpovědností a také vizitkou strany, která ho tam poslala. Žádám KSČM, aby se s tímto problémem vypořádala sama. I kdyby se tak nestalo, mám ale také dostatek důvěry ve schopnost demokratických mechanismů, ustát pana Vařila jako člena výboru pro dopravu.

V případě, jako je tento, kdy vlastně panuje široká shoda, že by dotyčný v nějaké pozici být neměl, je zvláště důležité uvědomit si, co vlastně děláme. Že totiž nejde o jednoho bezskrupulózního člověka, který ale nemá výkonnou moc. Jde právě o ty, kteří moc mají a musí být schopni ji užívat uměřeně a ustát i osobní útoky. Mají stejnou možnost bránit se běžnými právními prostředky jako kdokoli jiný.

Stručně řečeno, jakkoli s panem Vařilem nesouhlasím, považuji za větší hrozbu demokratickým principům, když hejtman může ukázat prstem na někoho, s kým vede spor, a ten je pak odstraněn z politicky nominované funkce. 

Hejtman nakonec svůj návrh stáhl z jednání krajského zastupitelstva ještě před hlasováním.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky