Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lena Mlejnková/SLK - Požární ochrana - Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje

Knopová Kateřina

SLK

  • 24. 04. 2017 09:06
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Požární ochrana - Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje
Zastupitelstvo Libereckého kraje schválilo na konci ledna letošního roku vyhlášení programu č. 1.2 „Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje“. Žádosti o dotaci bylo možno předkládat v termínu: 6. 3. – 20. 3. 2017. Od roku 2012 podporuje Liberecký kraj hasiče a jejich SDH a jednotky. V průměru každý rok vynaloží kraj na tuto podporu 15 mil Kč. Jedná se o podporu Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska, ale především Sborů dobrovolných hasičů a jednotek (JSDHO).  Bohatá činnost SDH si plně zaslouží naši podporu. Pořádají soutěže, pracují s dětmi, pořádají pro ně soustředění, tréninky a letní tábory. JSDHO pak zajišťují požární ochranu a jsou nedílnou součástí života našich měst a obcí. Již mnohokrát v minulosti byly pro nás nedocenitelnou pomocí. Liberecký kraj tuto podporu zaměřil ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem na to nejpotřebnější a v koncepci, kterou společně připravili, jsou vymezeny podpory na konkrétní vybavení. Například koncové prvky, automobily či jiná zařízení. Žadatelé o podporu tak mohou plánovat investice a opravy vybavení a požádat o podporu Liberecký kraj. Nejednou v minulosti a každý den se přesvědčujeme, jak zásadní a nezbytná je pomoc hasičů a patří jim za to velké poděkování. Při požárech, dopravních nehodách nebo technické pomoci. V roce 2016 Liberecký kraj také podporoval požární ochranu a i v letošním roce nákup automobilů za přispění podpory Ministerstva vnitra. Jedná se o zcela zásadní posun v možnostech vybavení JSDHO. Jsem velice ráda, že Liberecký kraj podporuje takto významné aktivity a budeme v tomto trendu i nadále pokračovat. V nejbližší době by mělo dojít k vyhodnocení žádostí o dotaci a schvalování v zastupitelstvu kraje.


Lena Mlejnková
starostka města Semily, krajská zastupitelka

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky